آیا تا به حال دیده اید که کسی برای خودش کارت تبریک بفرستد؟!
ارسال کارت تبریک و بنر توسط شهردار برای خودش
طبق گفته ها، بسیاری از شهروندان شهرستان مرند از انجام کارهای عمرانی شهرداری درشهرستان مرند بیتفاوت هستند و اصلا هیچ تقدیر و تشکری و خسته نباشیدی در قبال این کارها انجام نمی دهند ، بنابراین به بعضی از مسئولین شهرداری مرند دستور داده شده است تا ازعوض کوچه و محلات ،خود مسئولین شهرداری با درج اسم کوچه و محلات برای شهردار بنر های تقدیر و تشکر چاپ کرده و از او تشکر نمایند تا آقای شهردار ناراحت و دلسرد نشوند .آقای شهردار تو را قسم از این کار دلسرد نشید ، به مردم هم حق بدهید ،آخه اولا این کارهاکه نیازی به تشکر و قدردانی ندارند ، یک بنای دهاتی که اکثرا به کارهای خشت و گلی مشغول است ،میتواند این کارها را بهتر از تو هم انجام بدهد. تازه این همه نیرو و تجهیزاتی که شما در این کارها استفاده می کنید ، یک بنای معمولی با دو تا کارگر ساده می تواند در عرض مدت کوتاهی به پایان برساند، ثانیا این کارها جزو وظایف یک شهردار هستند . تازه بعد از مشاهده وظایف یک شهردارآدم متوجه میشه که این کارها یک کم کاری است و شما بایستی بیشتر از اینها در شهر انجام بدید.
فهرست وظایف شهردار
شهردار به منظور ارائه نظرات و دستورالعمل های شورای شهر و انجام نقش ها و وظایف مختلف به نمایندگی از شورای شهر ، توسط شورای شهر انتخاب میشود:
نقش حاکمیتی
ایجاد یک منبع رهبری برای شورا و جامعه
ایجاد یک نماد دموکراسی در جامعه
هدایت، ترغیب و حمایت اعضای شورای شهر
یک منبع الهام و ترغیب برای کارمندان شورای شهر و جامعه
تضمین ایجاد یک رابطه موثر و محترمانه بین اعضای شورای شهر
ضمانت ایجاد رابطه ای موثر بین شورای شهر و مدیر ارشد اجرایی به منظور دستیابی به اهداف شورای شهر
ارتقا منافع حکومت محلی و جامعه
حفظ ثبات سیاسی و اعتماد جامعه به شورای شهر
ایجاد همبستگی و تمامیت در جامعه
ایجاد استانداردهای بالای رفتار و عمل
طراحی ارزش ها و استاندارد ها برای جامعه
اداره کردن همه افراد جامعه
بیان کردن خواسته های جمعی جامعه و ارتقا تلاش جمعی
دفاع از خواسته های جامعه و حکومت محلی
در وظايف شهرداري
1- ايجاد خيابانها و كوچهها وميدانها و باغهاي عمومي و مجاري آب و توسعة معابر در حدود قوانين موضوعه.
2- تنظيف و نگاهداري و تسطيح معابر و انهار عمومي ومجاري آبها و فاضلاب و تنقية قنوات مربوط به شهر و تأمين آب و روشنائي به وسائل ممكنه.
3- مراقبت و اهتمام كامل در نصب برگة قيمت بر روي اجناس و اجراي تصميمات انجمن نسبت به ارزاني و فراواني خواربار و مواد مورد احتياج عمومي وجلوگيري از فروش اجناس فاسد و معدوم نمودن آنها.
4- مراقبت در امور بهداشت ساكنين شهر و تشريك مساعي با موسسات وزارت بهداري در آبلهكوبي و تلقيح واكسن و غيره براي جلوگيري از امراض ساريه.
5- جلوگيري از گدائي و واداشتن گدايان به كار و توسعة آموزش عمومي و غيره.
6- اجراي تبصرة يك ماده 8 قانون تعليمات اجباري و تأسيس مؤسسات فرهنگي و بهداشتي و تعاوني مانند بنگاه حمايت مادران و نوانخانه و پرورشگاه و درمانگاه و بيمارستان و شيرخوارگاه و تيمارستان و كتابخانه و كلاسهاي مبارزه با بيسوادي و كودكستان و باغ كودكان و امثال آن در حدود اعتبارات مصوب و همچنين كمك به اين قبيل مؤسسات و مساعدت مالي به انجمن تربيت بدني و پيشاهنگي و كمك به انجمنهاي خانه و مدرسه و اردوي كار.
شهرداري در اين قبيل موارد و همچنين در مورد موزهها و خانههاي فرهنگي و زندان با تصويب انجمن شهر از اراضي و ابنية متعلق به خود با حفظ مالكيت به رايگان و يا با شرايط معين به منظور ساختمان واستفاده به اختيار مؤسسات مربوط خواهد گذاشت.
7- حفظ و اداره كردن دارائي منقول وغيرمنقول شهرداري و اقامة دعوي بر اشخاص و دفاع از دعاوي اشخاص عليه شهرداري.
8- برآورد و تنظيم بودجه و متمم بودجه و اصلاح بودجه و تفريغ بودجة شهرداري و تنظيم پيشنهاد برنامة ساختماني و اجراي آن پس از تصويب انجمن شهر يك نسخه از بودجة مصوب و برنامة ساختماني به وسيلة فرماندار يا بخشدار به وزارت كشور ارسال ميشود.
9- انجام معاملات شهرداري اعم از خريد و فروش اموال منقول و غيرمنقول هو مقاطعه و اجاره واستيجاره پس از تصويب انجمن شهر با رعايت صلاح و صرفه و مقررات آئيننامه مالي شهرداريها پيشبيني شده در اين قانون.
10- اهدا و قبول اعانات و هدايا به نام شهر با تصويب انجمن.
اعانات پرداختي به شهرداري يا موسسات خيريه از طرف وزارت دارائي جزء هزينة قابل قبول اعانهدهندگان پذيرفته ميشود و اعانه دهنده نسبت به مبلغ اعانهاي كه داده است از ماليات بر درآمد معاف ميباشد.
11- نظارت و مراقبت در صحت اوزان و مقياسها.
12- تهيه آمار مربوط به امور شهر و مواليد و متوفيات
13- ايجاد غسالخانه و گورستان و تهية وسايل حمل اموات و مراقبت در انتظام امور آنها.
14- اتخاذ تدابير مؤثر و اقدام لازم براي حفظ شهر از خطر سيل وحريق و همچنين رفع خطر از بناها و ديوارهاي شكسته و خطرناك واقع در معابر عمومي و كوچهها و اماكن عمومي و دالانهاي عمومي و خصوصي و پركردن و پوشاندن چاهها و چالههاي واقع در معابر و جلوگيري از گذاشتن هر نوع اشياء در بالكنها و ايوانهاي مشرف و مجاور به معابر عمومي كه افتادن آنها موجب خطر براي عابرين است و جلوگيري از ناودانها و دودكشهاي ساختمانها كه باعث زحمت و خسارت ساكنين شهرها باشد.
15- جلوگيري از شيوع امراض سارية انساني وحيواني و اعلام اينگونه بيماريها به وزارت بهداري و دامپزشكي و شهرداريهاي مجاور هنگام بروز آنها و دورنگاهداشتن بيماران مبتلا به امراض ساريه و معالجه و دفع حيواناتي كه مبتلا به امراض ساريه بوده و يا در شهر بلاصاحب و مضر هستند.
16- تهية مقررات صنفي و پيشنهاد آن به انجمن شهر و مراقبت در امور صحي اصناف و پيشهوران.
17- پيشنهاد اصلاح نقشة شهر در صورت لزوم و تعيين قيمت عادلة اراضي و ابنية متعلق به اشخاص كه مورد احتياج شهر باشد بر طبق قانون توسعة معابر و تأمين محل پرداخت آن و ايجاد و توسعة معابر و خيابانها و ميدانها و باغهاي عمومي و تهية اراضي مورد احتياج براي لولهكشي و فاضلاب اعم از داخل يا خارج شهر و همچنين تهية اراضي لازم براي ساختمان مخزن و نصب دستگاه تصفيه و آبگيري و متعلقات آنها بر طبق قانون توسعة معابر.
18- تهيه و تعيين ميدانهاي عمومي براي خريد و فروش ارزاق و توقف وسائط نقليه و غيره.
19- تهيه و تدوين آئيننامه براي فراواني و مرغوبيت و حسن ادارة فروش گوشت و نان شهر و اجراي آن پس از تصويب انجمن شهر.
20- جلوگيري از ايجاد و تأسيس كلية اماكن كه به نحوي از انحاء موجب بروز مزاحمت براي ساكنين يا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست. شهرداري مكلف است از تأسيس كارخانهها- كارگاهها- گاراژهاي عمومي و تعميرگاهها و دكانها و همچنين مراكزي كه مواد محترقه ميسازند و اصطبل چارپايان و مراكز دامداري و به طور كلي تمام مشاغل و كسبهائي كه ايجاد مزاحمت و سروصدا كنند يا توليد دود و يا عفونت و يا تجمع حشرات و جانوران نمايد جلوگيري كند و در تخريب كورههاي آجر و گچ و آهكپزي و خزينة گرمابههاي عمومي كه مخالف بهداشت اقدام نمايد و با نظارت و مراقبت در وضع دودكشهاي اماكن و كارخانهها و وسائط نقليه كه كار كردن آنها دود ايجاد ميكند از آلوده شدن هواي شهر جلوگيري نمايد و هرگاه تأسيسات مذكور فوق قبل از تصويب اين قانون به وجود آمده باشد آنها را تعطيل كند و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.
21- احداث بناها و ساختمانهاي مورد نياز محل از قبيل رختشويخانه و مستراح و حمام عمومي و كشتارگاه و ميدانها و باغ كودكانا و ورزشگان مطابق اصول صحي و فني و اتخاذ تدابير لازم براي ساختمان خانههاي ارزان قيمت براي اشخاص بيبضاعت ساكن شهر.
22- تشريك مساعي با فرهنگ در حفظ ابنيه و آثار باستاني شهر و ساختمانهاي عمومي و مساجد و غيره.
23- اهتمام در مراعات شرايط بهداشت در كارخانهها و مراقبت در پاكيزگي گرمابهها و نگاهداري اطفال بيبضاعت و سرراهي.
24- صدور پروانه براي كلية ساختمانيهائي كه در شهر ميشود.
25- ساختن خيابانها و اسفالتكردن سواره روها و پيادهروهاي معابر و كوچههاي عمومي و انهار و جدولهاي طرفين از سنگ اسفالت و امثال آن به هزينة شهرداري هر محل.
26- پيشنهاد برقراري يا الغاء عوارض شهر و همچنين تغيير نوع و ميزان عوارض اعم از كالاهاي وارداتي و صادراتي كشور و محصولات داخلي و غيره و ارسال يك نسخه از تصويبنامه براي اطلاع وزارت كشور.
27- وضع مقررات خاصي براي نامگذاري معابر و نصب لوحة نام آنها و شمارهگذاري اماكن و نصب تابلوي الصاق اعلانات و برداشتن و محوكردن آگهيها از محلهاي غيرمجاز و هرگونه اقداماتي كه در حفظ نظافت و زيبائي شهر موثر باشند.
28- صدور پروانة كسب براي اصناف و پيشهوران. كلية اصناف و پيشهوران مكلفند براي محل كسب خود از شهرداري محل پروانة كسب دريافت دارند.
نظرات شما عزیزان: